Still uit Salomé (1923)

Salomé (1923)

Charlie Barber
  • wo 13 mrt 2019
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal
    Geweest

In twee schermhoge torens voorziet een percussie-ensemble deze zelden vertoonde avant-gardefilm van livemuziek. Salomé is geïnspireerd op Oscar Wildes (homo-)erotisch geladen versie van het Bijbelverhaal over de stiefdochter van Herodes. Charlie Barbers score plaatst traditionele Arabische percussie – klanken die aan het hof van Herodes bekend moeten zijn geweest – tegen een dramatische achtergrond van in het Latijn en Hebreeuws gezongen psalmen.

De verfilming van Wildes controversiële toneelstuk ontstond uit de samenwerking tussen twee Hollywood-bohemiennes: kunstenaar Natacha Rambova – die haar fabelachtige art direction baseerde op Aubrey Beardsleys befaamde illustraties bij de publicatie van het stuk – en de flamboyante actrice Alla Nazimova. Nazimova hoopte met deze productie de Amerikaanse film naar een hoger artistiek niveau te tillen, maar ging er bijna aan failliet.

Let op: de tussentitels zijn in het Engels.

Partner:

Visueel feest van extravagante overdaad en decadente verleiding

Programma

Charles Bryant (regie), hoofdrol voor Alla Nazimova. Gebaseerd op een toneelstuk van Oscar Wilde met muziek van Charlie Barber

Uitvoerenden

Luke Wyeth percussie
James Hulme percussie
Jonathan Helm percussie
Michael Clark percussie

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring