Skip Sempe (foto Marco Borggreve)

Vurige virginalisten

Skip Sempé
zo 23 feb 2025 14:00 - 15:00
zo 23 feb 2025
14:00 - 15:00
  • zo 23 feb 2025
    14:00 - 15:00
    Grote Zaal

Programma

Muziek uit het Fitzwilliam Virginal Book: Preludes, Pavanes & Galliards, Fantasieën, Dansen, Lamenti, Madrigalen, Masques, Airs en Grounds van William Byrd, Orlando Gibbons, William Tisdall, Giovanni Picchi, William Inglott, Peter Philips, John Munday en Henry Purcell

Uitvoerenden

Skip Sempé klavecimbel 

Kleurrijke muziek voor een avontuurlijke klavecinist

Het was een bonte en kleurrijke wereld, die van de Engelse virginalisten tussen 1550 en 1650. Van de eenvoudigste melodieën tot flamboyante vertoningen, van dansmuziek tot de magie van de meerstemmige renaissancetraditie. De avontuurlijk ingestelde Amerikaanse klavecinist Skip Sempé speelt de muziek van William Byrd, Orlando di Lasso, Henry Purcell en alle anderen alsof hij ervoor gemaakt is.

Heerlijk grasduinen is het voor hem – en voor ons – in het Fitzwilliam Virginal Book, een verzameling klavecimbelstukken uit het 16e-eeuwse Engeland van Elizabeth I. Pavanes, galliarden, masques, airs: ronduit adembenemend. Skip Sempé viel al vroeg op met zijn eigenzinnige interpretaties. Hij oogstte er de Diapason d’Or de l’année, de Choc du Monde de la Musique, de Grand Prix du Disque, de Preis der Deutschen Schallplattenkritik en een Grammy Award nominatie mee.