Wim Henderickx (foto Filip Van Roe)

Inner Life

HERMESensemble + Muziektheater Transparant
do 16 jan 2025 19:00 - 20:00
do 16 jan 2025
19:00 - 20:00
  • do 16 jan 2025
    19:00 - 20:00
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

Wim Henderickx Inner Life

Uitvoerenden

HERMESensemble
Muziektheater Transparant
Studenten van het Conservatorium van Amsterdam

Wim Henderickx’ laatste werk: een artistieke happening door het hele gebouw 

Het laatste werk van componist Wim Henderickx (1962-2022) is compositie én recept voor muzikaal experiment ineen. Toen Henderickx in 2022 plotseling overleed, was hij er nog volop mee bezig. De partituur is deels heel precies uitgeschreven en deels open, met grafisch genoteerde fragmenten. Het geheel vormt een muzikaal laboratorium dat steeds een ander leven dient te krijgen. In deze uitvoering door HERMESensemble en conservatoriumstudenten legt het publiek een parcours af door het Muziekgebouw langs de verschillende hoofdstukken uit Inner Life.

Een omnivore belangstelling voor volkscultuur, elektronica en de klassieke westerse muziektraditie tekent Wim Henderickx. Dat is goed terug te horen in Inner Life, dat zeven hoofdstukken beslaat. De duur van ieder hoofdstuk is een veelvoud van zeven minuten en is bedoeld voor een basisbezetting van zeven spelers. Sommige passages staan open voor extra uitvoeringslagen en geven de uitvoerenden creatieve vrijheid. Het resultaat is een spannende en fascinerende happening die je al dwalend door het Muziekgebouw ondergaat. 

‘Inner Life is een compositie, een alchemistische formule – of een spel, een recept voor een artistiek experiment waaraan alle mogelijke muzikale persoonlijkheden en groepen kunnen deelnemen.’ – Muziektheater Transparant