Words & Music

Words & Music

Cut-ups & fuck ups, Berio & Burroughs
za 12 feb 2022 12:00 - 22:30
za 12 feb 2022
12:00 - 22:30
  • za 12 feb 2022
    12:00 - 22:30
    Excl. pauzedrankje
    Hele Gebouw
    Geweest

Programma

Werk van o.a. Luciano Berio, Jan van de Putte, Yannis Kyriakides, William S. Burroughs, Lise Morrison, Jürg Frey, Pete Harden, Arnold Marinissen, Luke Deane, Judith Herzberg

Uitvoerenden

Silbersee, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, Noord Nederlands Toneel, Laptop Orchestra, Geneviève Murphy, Joseph Puglia, Akim Moiseenkov, Keren Motseri, Elèonore Lemaire e.a.

Experiment, (on)zin en pure schoonheid

Helaas is dit minifestival geannuleerd in verband met de aanhoudende onzekerheid rondom coronamaatregelen. Kaartkopers ontvangen zo spoedig mogelijk bericht. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Asko|Schönberg organiseert voor de tweede keer Words & Music, een festival vol cut-ups & fuck ups. Een rush aan sensaties: fantastisch, grimmig, absurd, ontregelend en mét humor. Een dag met verknipte, versneden en gloednieuwe performances in Muziekgebouw aan 't IJ en Tolhuistuin (Amsterdam-Noord).

Na de succesvolle eerste editie in 2020 brengt Asko|Schönberg opnieuw makers uit verschillende disciplines op unieke manieren samen. Words & Music is deze keer geïnspireerd door componist Luciano Berio (1926-2003) en literair enfant terrible van de sixties William S. Burroughs (1914-1997). Beiden pasten op geheel eigen wijze de cut-up techniek toe: ze gebruikten (fragmenten van) bestaand materiaal om tot nieuw werk te komen, herschreven zo de geschiedenis en wierpen gelijktijdig een blik op een mogelijke nieuwe toekomst. 

Behalve Berio & Burroughs, presenteert Asko|Schönberg dwarse en gepolijste makers en uitvoerders van nu in een festival met premières, intieme mini-performances, mysterie voorstellingen, muziektheater, do-it-yourself-cut-up, installaties, film en meer.

Meer info op askoschoenberg.nl

Words & Music is tot stand gekomen met steun van het Reinbert de Leeuw Fonds, Fonds voor Hedendaagse Muziek, Dioraphte en de compositieregeling van het Fonds Podiumkunsten.

Praktische informatie

Locatie Muziekgebouw en Tolhuistuin

Deuren open 12.00 uur, aanvang Grote Zaal 13.00 uur

Zorg dat je tussen 12.00 en 13.00 uur in het Muziekgebouw bent. Daar wissel je je kaartje om voor een polsbandje en word je meegenomen in de route van het festival. Deze leidt door performances in verschillende ruimtes van het Muziekgebouw en de Tolhuistuin. Vervoer tussen beide locaties kan per festivalboot of op eigen gelegenheid, daar is genoeg tijd voor. Binnen de route is tijd en ruimte voor hapjes en drankjes.

Eindtijd ca 22.30 uur. Start- en eindpunt: Muziekgebouw aan 't IJ.

Dagkaart € 39,00 (geen reductie)