Dulfer & Witteveen (foto Marco Borggreve)

Dulfer & Witteveen

Lunchconcert Dutch Classical Talent
do 9 feb 2023 12:30 - 13:30
do 9 feb 2023
12:30 - 13:30

Programma

Kika Sprangers nieuw werk 
Gregorio Allegri Miserere 
Sofia Goebaidoelina Duo Sonata 
Vincent David Pulse 
Ibrahim Maalouf Maeva in Wonderland

Uitvoerenden

Deborah Witteveen saxofoon
Thomas Dulfer fagot

De spannende combinatie van saxofoon en fagot

Een spannende combinatie: saxofoon en fagot. Het duo gaat op jacht naar een eigen muzikale stem en gaat hiervoor op expeditie door de hele muziekgeschiedenis. Saxofoniste Deborah Witteveen en fagottist Thomas Dulfer vangen in dit concert de tijdgeest waarin millennials zijn opgegroeid. In hun leven hebben ze te maken met keuzestress, prestatiedruk en de waan van de dag. Het publiek denkt mee over deze dilemma’s en krijgt letterlijk een eigen stem in het concert. 

Ook de jury werd gegrepen door de ongebruikelijke combinatie van saxofoon en fagot: ‘Met een onvermoeibare drive bestormen deze twee muzikanten het podium. Twee uitersten die elkaar uitdagen, dan weer aanvullen. Hun vrolijke aard en swingende programma werkt aanstekelijk.’

Dutch Classical Talent 

Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 28 mei 2023 in TivoliVredenburg.