Suzan Veneman Sextet (foto Julia Bo Heijnen)

Migrations of the Mind

Suzan Veneman Sextet
vr 15 jul 2022 20:00 - 21:00
vr 15 jul 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Suzan Veneman Sextet:
Suzan Veneman trompet/flügelhorn
Joao Driessen tenorsax
Vincent Veneman trombone
Timothy Banchet keys
Tijs Klaassen contrabas/elektrische bas
Wouter Kühne drums

Rijzende ster van de nieuwe Nederlandse jazzgeneratie

Trompettist Suzan Veneman trekt de aandacht met haar soulvolle en energieke spel. Terug in Nederland na een studie in de VS laat ze haar veelzijdige talenten horen als trompettist, componist en arrangeur. Haar composities zitten vol avontuurlijke wendingen en kleurrijke, warme harmonieën.
 
Haar debuutalbum Migrations of the Mind bevat een driedelige suite waarin Suzan het rouwproces verwerkte dat ze doormaakte na haar diagnose met de ziekte MS. Een ontroerend verhaal dat uitmondt in een levendige finale waarin acceptatie en hervonden bezieling doorklinkt. Suzan nam het album op met haar sextet. Onlangs vond het releaseconcert ervan plaats in het BIMHUIS.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.