Pianoduo Scholtes & Janssens (foto Merlijn Doomernik)

Canto Ostinato voor twee piano’s

Piano Duo Scholtes & Janssens
za 23 jul 2022 20:00 - 21:00
za 23 jul 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert
Simeon ten Holt Canto Ostinato voor 2 piano's

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Piano Duo Scholtes & Janssens

Het meditatieve minimalisme van Simeon ten Holt

Heel soms wordt muziek meer dan alleen maar trillende lucht. Simeon ten Holts Canto Ostinato kun je als een natuurervaring ondergaan. Als de beleving van een stil diep meer in een rustig berglandschap waar alles aangenaam is, terwijl op het nauwelijks bewegende water een wereld van gedachten komt en gaat.

Het pianoduo Scholtes & Janssens laat het meditatieve minimalisme van Ten Holt vervliegen in de zomeravond op het terras van het Muziekgebouw. Toen Menahem Pressler, oprichter en pianist van het befaamde Beaux Arts pianotrio, het duo hoorde spelen tijdens een masterclass, had hij het idee dat ‘alles in de wereld goed zal komen’. Die gedachte sluit mooi aan bij wat Canto Ostinato in kalme rust laat ontstaan.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.