Calefax (foto Sarah Wijzenbeek)

Frankrijk-Amerika

Calefax
za 15 jul 2023 20:00 - 21:00
za 15 jul 2023
20:00 - 21:00
  • za 15 jul 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

18:00 - 20:00 / DJ Brendan Jan Walsh

20:00 - 21:00 / concert Calefax
Jean-Philippe Rameau Delen uit Le rappel des oiseaux 
Claude Debussy Selectie uit Préludes 
Harry Burleigh Southland Sketches
Eric Dolphy God Bless the Child 
Abraham Gómez Astro Errante
George Gershwin An American in Paris 

21:00 - 23:00 / DJ Brendan Jan Walsh

Uitvoerenden

Calefax:
Oliver Boekhoorn hobo
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot
Bart de Kater klarinet

Kleurrijke muziek uit begin 20e eeuw

Is er een zwerm zangvogels neergestreken op het terras van het Muziekgebouw? Nee, het is het rietkwintet Calefax dat Le rappel des oiseaux van Jean-Philippe Rameau speelt. In de barok kwetterden vogels ook al, zo blijkt. In een kleurrijk concert voert de vlucht vanuit Frankrijk de oceaan over naar de VS, voor swingende klassiekers als An American in Paris van George Gershwin. Ook is er muziek van de jonge Mexicaan Abraham Gomez, die in 2021 de Calefax Composers Competition won.

De arrangementen van alle stukken zijn gemaakt door leden van Calefax. Zo bewerkte saxofonist Raaf Hekkema God Bless the Child, een stuk van jazzlegende Eric Dolphy naar een song van Billie Holiday. De Préludes van Claudy Debussy, oorspronkelijk voor piano, zijn schitterende staaltjes impressionistische klankschilderkunst. Harry Burleigh was degene die componist Dvořák liet kennismaken met Afro-Amerikaanse muziek. De invloed daarvan klinkt ook door in Burleighs eigen werk.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.



Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.