Angela Hewitt (foto Lorenzo Dogana)

Angela Hewitt

Das wohltemperierte Klavier 1
vr 14 sep 2018 19:30 - 21:50
vr 14 sep 2018
19:30 - 21:50
  • vr 14 sep 2018
    19:30 - 21:50
    Pauze 20:30
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Johann Sebastian Bach Das wohltemperierte Klavier – boek 1

Uitvoerenden

Angela Hewitt piano

Her best Bach yet … a defining moment in the performance history of the '48' … Hewitt's second thoughts hold me totally enthralled.

BBC Music Magazine

Als het gaat om het klavierwerk van Johann Sebastian Bach, dan is de Canadese pianiste Angela Hewitt dé autoriteit. De komende jaren speelt ze in Londen en New York alle solowerken van Bach in twaalf recitals. Speciaal voor het Muziekgebouw komt ze óók naar Nederland om in twee concerten Bachs belangrijkste klavierwerk te spelen: het magnifieke Das wohltemperierte Klavier. Vanavond boek I.

Das wohltemperierte Klavier
is met voorsprong de belangrijkste collectie solowerken voor een toetsinstrument uit de barokke periode. De twee boeken bevatten ieder 24 preludes en fuga’s in alle toonsoorten. Bij elkaar vormen ze een fascinerende reis door het hoofd van Bach. Angela Hewitt weet als geen ander de vele schakeringen voor het voetlicht te brengen. De Encyclopedia Brittanica noemt haar niet voor niets in één adem met grootheden als Glenn Gould en Svjatoslav Richter.

Combinatiekorting

Op zondag 16 september speelt Angela Hewitt Boek 2 van Das wohltemperierte Klavier. Wanneer u ook voor dit concert een ticket koopt, ontvangt u 20% korting op de totaalprijs (€ 66,00 i.p.v. € 83,00). De korting wordt automatisch berekend wanneer u beide concerten in uw winkelmandje doet.

Bachs belangrijkste klavierwerk door autoriteit Angela Hewitt  

Onderdeel van:
Internationaal