Leif Ove Andsnes (foto: Özgür Albayrak)
vr 27 mrt 2020 20:15 - 22:00

Leif Ove Andsnes

Dvořák en Schumann
27 mrt
20:15 - 22:00

Leif Ove Andsnes is niet alleen een van de meest briljante pianisten van zijn generatie, hij is ook een van de meest kritische. De Noor speelt niet zomaar het gekende pianorepertoire en gaat niet in op elk concertaanbod. Des te verheugender is het dat hij terugkeert naar het Muziekgebouw. Naast het karaktervolle Carnaval van Schumann voert hij de vrijwel nooit gespeelde Poëtische toonschilderingen van Dvořák integraal uit.

Antonin Dvořák was geen groot pianist. Toch bevat zijn oeuvre prachtige miniaturen voor de piano. De Poëtische toonschilderingen op. 85 is zo’n verzameling van dertien sfeerschetsen die bij elkaar bijna een uur duurt. Dvořák wilde graag dat zijn opus 85 als één geheel werd gespeeld en gaf de delen poëtische titels als 'Bij het graf van de held'. Andsnes ontdekte de poëzie en de verborgen invloed van Schumann in de werken en voldoet op magistrale wijze aan de wens van Dvořák.

Een van de briljantste pianisten van zijn generatie

Onderdeel van:
Piano
Highlights

Programma

Antonín Dvořák Poëtische toonschilderingen op. 85
Béla Bartók Drie Burlesken
Robert Schumann Carnaval

Uitvoerenden

Leif Ove Andsnes piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring