Nederlands Blazers Ensemble (foto: Hans van der Woerd)
wo 5 feb 2020 20:00 - 21:30

Nederlands Blazers Ensemble

Beethoven 9
5 feb
20:00 - 21:30

In het 250e geboortejaar van Beethoven kiest het Nederlands Blazers Ensemble voor een van diens meest iconische werken: de Negende symfonie, met de beroemde Ode an die Freude. Solisten en koor zingen de boodschap uit volle borst: ‘wees omarmd, miljoenen!’ Nog steeds heeft dit verhaal over verbroedering grote urgentie. Speciaal voor dit concert stelt het NBE een koor samen met zangers uit verschillende culturen en windstreken aangevuld met leden uit plaatselijke koren

In het politieke gewoel van rond 1800 was het duidelijk waar Beethovens sympathieën lagen: hij was een verklaard voorstander van de Franse Revolutie en omarmde de idealen van gelijkheid, vrijheid en broederschap. Nadat hij het hele symfonische genre al op zijn kop had gezet, deed hij er bij zijn negende en laatste symfonie nog een schepje bovenop door de grenzen van het genre volledig open te breken en de menselijke stem te introduceren.

NB: DIt concert vindt plaats in Paradiso

Een hartstochtelijke ode aan saamhorigheid en broederschap

Programma

19:00 uur / Paradiso / Inleiding

20:00 uur / Paradiso / Hoofdprogramma:
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 9

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble (NBE)
NBE-koor met zangers uit verschillende culturen en windstreken, een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving. Bij elk optreden wordt het NBE-koor aangevuld met plaatselijke koren.

Nederlands Blazers Ensemble
Nederlands Blazers Ensemble (foto: Remke Spijkers)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring