Pierre-Laurent Aimard en Tamara Stefanovich (foto Neda Navaee)

Pierre-Laurent Aimard + Tamara Stefanovich

De liefde van Messiaen
vr 17 sep 2021 20:15 - 22:10
vr 17 sep 2021
20:15 - 22:10
  • vr 17 sep 2021
    20:15 - 22:10
    Pauze 21:00
    Grote Zaal

Programma

Béla Bartók Zeven stukken uit Mikrokosmos
Maurice Ravel Sites auriculaires
Harrison Birtwistle Keyboard Engine
Olivier Messiaen Visions de l’Amen

Uitvoerenden

Pierre-Laurent Aimard piano
Tamara Stefanovich piano

Aimard en Stefanovich kruipen in de huid van Messiaen en Loriod

In 1943 schreef Olivier Messiaen het zevendelige Visions de l’Amen voor zichzelf en zijn leerling, pianiste Yvonne Loriod. Hij verklaarde hiermee zijn liefde aan Christus én aan Loriod. Het illustere duo Pierre-Laurent Aimard en Tamara Stefanovich kruipt in de huid van Messiaen en Loriod. ‘Intiem en monumentaal. Het is simpelweg onmogelijk om je een betere uitvoering voor te stellen’, schreef The Guardian. Daarnaast spelen zij de Nederlandse première van Birtwistles opzwepende Keyboard Engine.

Pierre-Laurent Aimard en Tamara Stefanovich zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk misschien wel de personificatie van waar de pianoserie in het Muziekgebouw voor staat. Zij spelen het meest belangwekkende 20e- en 21e-eeuwse repertoire, zowel bekend als onbekend, en voeren dit uit op het allerhoogste niveau. Eerder maakten ze furore met onder andere Mantra van Stockhausen en de complete pianowerken van Boulez, en blonken voorjaar 2018 uit tijdens het Ligeti Festival. Ook dit recital heeft alles in zich om tot de hoogtepunten van het seizoen te behoren.

Let op! Dit is een verplaatst concert uit seizoen 19/20 of 20/21 waarvan de oorspronkelijk gekochte kaarten nog geldig zijn. Heb je al kaarten in bezit? Dan is het niet nodig om opnieuw kaarten te kopen.

Programmaboekje