WILD! (6+)

Maat Saxophone Quartet + Danstheater AYA
Sun 3 Apr 2022 13:30 - 14:35
Sun 3 Apr 2022
13:30 - 14:35
  • Sun 3 Apr 2022
    13:30 - 14:35
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Program

Nieuwe muziek van Kaveh Vares

Credits

Wies Bloemen concept en choreografie
Kaveh Vares compositie

Danstheater AYA:
Catarina Rodrigues dans 
Isabelle Nelson dans 
Kanoko Takeuchi dans

Maat Saxophone Quartet:
Daniel Ferreira sopraansaxofoon
Catarina Gomes altsaxofoon
Pedro Silva tenorsaxofoon, 
Mafalda Oliveira baritonsaxofoon

Anarchistisch muziektheater over meisjes vol energie

Jonge meisjes hebben een onstuimige energie. En dat gaan we vieren! Want witte sokjes zijn er om vies te worden. Mag je trouwens ook ontploffen als meisje?

Wild is een aanstekelijke en anarchistische danstheatervoorstelling. Drie danseressen staan samen met het Maat Saxophone Quartet op het podium en gooien de rolpatronen overboord. Al die ideeën over hoe je je moet gedragen als meisje, sluipen er al heel vroeg in. Deze danseressen hebben daar lak aan. Niks netjes, rustig en bescheiden. Zij kiezen voor wild, woest en onaangepast. Ze proberen het wel om gestructureerd en ordentelijk hun ‘pasjes’ uit te voeren, maar dat mislukt jammerlijk. Ze hebben er geen zin in en kiezen hun eigen pad. Ze zoeken gewoon de beste manier om zichzelf en de wereld te ontdekken. En niemand houdt ze tegen.

De muziek van Wild is geschreven door componist Kaveh Vares en wordt live uitgevoerd door de vier saxofonisten van Maat Saxophone Quartet. 


Het ticket voor dit concert geeft ook toegang tot de voorstelling WeeRKLaNK van DadoDans in het Atrium om 12.45 en 14.45 uur. Buiten deze tijden is de installatie uit de voorstelling doorlopend te bekijken, in het kader van de Kindermuziekweek.


Bekijk ook het overige programma van de Kindermuziekweek in het Muziekgebouw