Het Lied van Boom (1,5+)

SOIL Muziektheater
Sun 26 Mar 2023 13:30 - 14:15
Sun 26 Mar 2023
13:30 - 14:15
  • Sun 26 Mar 2023
    13:30 - 14:15
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Program

Hoofdprogramma / Grote Zaal / 13.30 uur
Muziek van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho en Guillermo Celano

Randprogramma
Maken & tekenen  Entreehal / 13:00 – 17:00 uur 
SoundLAB
Atriumzaal (2e verdieping) / 13:00 – 17:00 uur (miniworkshops om 14.30, 15.00 en 15.30 uur)
Rondleiding Artiestenroute
Vanuit Entreehal / 14.15, 14:45 en 16:15 uur
Peuterdeck (2-4 jaar)
Foyerdeck 3 / 13:00 – 16:00 uur
Gouden Brievenbus Entreehal / doorlopend

 

Credits

Florien Hamer cello, zang
Luc van Esch spel, zang

Gienke Deuten concept, regie
Freja Roelofs kostuums, decor

Een wonderlijk verhaal verteld door de cello

Hoe klinkt een boom als hij muziek maakt? Zijn blaadjes ritselen, zijn takken fluiten. Maar heb je je ooit gerealiseerd dat een cello ook een soort boom is – een boom met snaren? De warme, houten klank van de cello inspireert al eeuwenlang. In Lied van Boom vertellen een cellist en een danser samen een wonderlijk verhaal vol geurig hout en overweldigende klanken.

Componisten als Benjamin Britten, Johannes Brahms en Kaija Saariaho schreven misschien wel hun mooiste muziek wanneer ze voor de cello schreven. In Lied van Boom hoor je muziek van hen naast nieuwe muziek van de Argentijnse gitarist Guillermo Celano. En na afloop mag je zelf op een (kinder)cello spelen!

De voorstelling kwam tot stand i.s.m. met hulp van het ontwikkelprogramma Jong Beginnen van Festival 2Turven Hoog en met financiële steun van de Cello Biënnale Amsterdam, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, het NORMAfonds en de Janivo Stichting

Randprogramma Kijk Muziek! 
Bij de Kijk Muziek-middag is van alles te horen, te zien en te beleven.
Voor en na de concerten in de Kleine Zaal (2-4 jaar) is er voor de allerkleinsten een muzikale peuterspeeltuin op het 3e Foyerdeck. Om alvast in de stemming te komen of om na afloop te spelen. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er na afloop van de voorstelling verschillende activiteiten in het gebouw. In de Entreehal kunnen kinderen eindeloos tekenen en maken. Ook zijn er mini backstage tours die je meenemen naar plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor publiek.

SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten én 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken. 

Gouden Brievenbus
Heb jij weleens willen optreden in één van de mooiste concertzalen? Een prachtig kostuum van Het Zwanenmeer van dichtbij willen bekijken? Mee willen doen aan een SoundLAB workshop? Dit is je kans! Vertel ons jouw grootste muzikale wens en waarom je dit wenst en wie weet komt jouw droom uit.

Nationale Opera & Ballet, Muziekgebouw aan ‘t IJ & Bimhuis en Het Koninklijk Concertgebouw slaan de handen ineen met een actie voor de Kindermuziekweek 2023, die van 24 maart tot en met 2 april plaats gaat vinden. Op alle drie de locaties bevindt zich (binnen) bij de hoofdentree een gouden brievenbus. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen tijdens de Kindermuziekweek hun (muzikale-) wens inleveren. Op 6 april 2023 maken we bekend welke wensen uitkomen.