Workshop SIN-EATER

The Crossing + Ragazze Quartet
Thu 6 Jul 2023 16:00 - 17:30
Thu 6 Jul 2023
16:00 - 17:30
  • Thu 6 Jul 2023
    16:00 - 17:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Program

Openbare workshop waarin koor The Crossing, Ragazze Quartet, Donald Nally en Jorinde Keesmaat werken aan SIN-EATER, gecomponeerd door David T. Little (première 9 november 2023).

Aansluitend korte discussie en Q & A met de makers, gemodereerd door Neil Wallace (programmeur The Big Sing).

Credits

The Crossing 
Ragazze Quartet
Donald Nally dirigent
Jorinde Keesmaat regie

Openbare workshop nieuw werk Jorinde Keesmaat

Het Amerikaanse koor The Crossing staat dit jaar centraal in The Big Sing (voorheen Koorbiënnale). Na twee Europese premières tijdens het festival (4 juli: FARMING en 5 juli: Titration) rondt The Crossing zijn residence af met een openbare repetitie en meet & greet. Samen met het Nederlandse Ragazze Quartet werkt The Crossing tijdens deze workshop aan SIN-EATER, een muziektheatervoorstelling van componist David T. Little in regie van Jorinde Keesmaat, stage director in residence van Muziekgebouw Productiehuis. 

De première van SIN-EATER vindt dit najaar plaats in de Verenigde Staten en is daarna te zien in het Muziekgebouw. Nu is de productie nog volop in ontwikkeling. Tijdens deze workshop komen The Crossing en Ragazze Quartet voor het eerst bij elkaar om de compositie van Little door te spelen. Na afloop van de workshop is er een korte discussie met de makers en heeft het publiek de mogelijkheid vragen te stellen. Een unieke kans om in de keuken te kijken bij de geboorte van een muziektheatervoorstelling die nu al geldt als een van de hoogtepunten van 2023!

Let op: voor deze workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

SIN-EATER beleeft 9 november 2023 de Nederlandse première in het Muziekgebouw. Een nieuwe productie onder de vlag van Muziekgebouw Productiehuis, gemaakt op initiatief van regisseuse Jorinde Keesmaat en gecoördineerd door uitvoerend producent Unusual Suspects. Coproducenten: The Crossing, Ragazze Quartet en November Music.