Book of Premonitions

Rizoom
Sun 19 Nov 2023 15:00 - 16:00
Sun 19 Nov 2023
15:00 - 16:00
  • Sun 19 Nov 2023
    15:00 - 16:00
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Program

Book of Premonitions
Opera gebaseerd op libretto, personages en beelden gemaakt door leerlingen van de IVKO kunstvakschool voor mavo en havo Amsterdam

Credits

Luke Deane, Christine Cornwell regie
Arjan Gebraad, Cerian Mason, Christine Cornwell, Laura Nygren, Luke Deane, Maidie van den Bos, Marije Nie, Tarang Poddar, Tatiana Rosa, Werner van der Zwan kunstenaars en ontwerpers

Nieuwe opera geschreven door 200 kinderen

In Book of Premonitions zijn de verbeelding, gedachten en dromen van 200 elf- en twaalfjarigen samengebracht. Centrale vraag: wat wil je later? De antwoorden op deze vraag vormen het libretto van een nieuwe opera uit een toekomstige wereld, tot leven gebracht door een cast van muzikanten en theatermakers. Als bezoeker loop je rond in het gebouw. Onderweg zie je kinetische sculpturen en ontmoet je verschillende personages die allemaal gevangen zitten in de ruimte tussen de toekomst en het heden. Ze spreken slechts over één ding: een verschrikkelijke toekomst. 

De opera Book of Premonitions is gemaakt samen met 200 leerlingen van de IVKO kunstvakschool in Amsterdam. Tijdens intensieve workshops maakten ze nieuw materiaal rond het thema toekomst en onze relatie met tijd, vastgelegd in een operapartituur. Onder de vleugels van stichting Rizoom brengen regisseurs Luke Deane en Christine Cornwell met een multidisciplinair team deze meeslepende opera op basis van wat de leerlingen hebben gemaakt. 

In deze muziektheatervoorstelling zijn op verschillende locaties in het gebouw live muziek, installaties, performances en geluidscollages te zien en te horen. Er is beperkt zitgelegenheid.