Suggesties voor Early Birds Strijkkwartet Biënnale

Onder de 30? Voor €12,50 kun je naar ieder concert tijdens de Strijkkwartet Biënnale. We doen hieronder een kleine suggestie, maar je kunt ook zelf door het programma scrollen.

Zondagochtendconcert
zo 26 jan / 11.00
Even bijkomen op de zondagochtend? Begin de dag met de wollige klanken van de contrabaskwartetten van Rossini en Hoffmeister.

Extending String Quartet : Salome Dances for Peace
do 30 jan / 13.15
Groots en minimalistisch tegelijk: dat is Salome Dances for Peace van Terry Riley - een van de grondleggers van minimal music. Amerikaanse videokunstenaar Tim McLoraine projecteert daar bovenop live beelden die hij speciaal maakt voor deze performance.

On the Night Plain
vr 31 jan / 20.15 - 00.30
Major works uit de twintigste eeuw met een neiging naar minimal music. Center piece is Steve Reichs Different Trains voor tape en strijkkwartet.

Alma Quartet + New Cool Collective
do 30 jan / 22.30
Met een carte blanche op zak gingen saxofonist Benjamin Herman en het Alma Quartet samen op zoek naar de jazz in Beethoven. Uiteindelijk was er maar één mogelijkheid: het héle New Cool Collective meenemen en met zijn twaalven het avontuur aangaan. Eén ding staat vast: het wordt ongehoord.

Juilliard String Quartet
wo 29 jan / 20.15
Het Juilliard String Quartet móet je hebben gehoord. Dit legendarische kwartet gaat in verschillende bezettingen al meer dan zeventig jaar mee. Met bovendien het perfecte programma om strijkkwartet te ontdekken.