Prestigieuze filmprijs Songs for a Passerby

11 september 2023

De Nederlandse regisseur Celine Daemen won zaterdagavond de Venice Immersive Grand Prize tijdens het Venice International Film Festival voor haar baanbrekende VR opera Songs for a Passerby. Het filmfestival van Venetië is onderdeel van La Biennale di Venezia. Andere winnaars dit jaar waren onder andere regisseur Yorgos Lanthimos en acteur Peter Sarsgaard.

Songs for a Passerby is geproduceerd door Silbersee en wist de aandacht van internationale critici en juryleden te trekken. Uit 43 genomineerde projecten afkomstig uit 25 verschillende landen, werd deze VR ervaring bekroond met de Venice Immersive Grand Prize.

In Songs for a Passerby worden toeschouwers ondergedompeld in een uniek muzikaal droomlandschap, terwijl ze rondlopen met een VR-bril. Tijdens deze reis ontmoeten ze verschillende betoverende scènes. Ze passeren onder andere een stervend paard, een koor van prevelende mensen, twee spelende honden. Ook komt de bezoeker een 3D spiegelbeeld van zichzelf tegen.

Het is niet de eerste keer dat Celine Daemen en Silbersee in de prijzen vielen. Eerder maakte Celine de VR opera Eurydice voor Silbersee. Deze productie won een Reflet D'or op Geneva International filmfestival en een Zilveren Yusr op Red Sea International filmfestival.

Songs for a Passerby is een productie van Silbersee, totstandgekomen in co-productie met Muziekgebouw Productiehuis, Via Zuid en Studio Nergens. De VR opera is in Nederland te zien van donderdag 21 tot en met zaterdag 30 september in het Muziekgebouw (uitverkocht). Een feestelijke special met muzikale sneak previews uit de opera en een intiem inkijkje in het maakproces is bij te wonen op woensdag 20 september (gratis na reservering vooraf).

VR-opera en meet & greet

Songs for a Passerby

Celine Daemen

Mon 25 Sep 2023 - Sat 30 Sep 2023

Songs for a Passerby: SPECIAL

Celine Daemen

Wed 20 Sep 2023 20:00 - 21:00