Lucie Horsch (foto Dana van Leeuwen)

Open je Oren met Lucie Horsch (8+)

Presentatie: Dieuwertje Blok
zo 10 mrt 2024 14:30 - 15:30
zo 10 mrt 2024
14:30 - 15:30
  • zo 10 mrt 2024
    14:30 - 15:30
    Excl. drankje
    Grote Zaal

Programma

14.00 uur / Entreehal / Voorprogramma
door Sweelinck Academie

14.30 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
door Lucie Horsch

15.30 uur / Foyerdeck 1 / InstrumentenLAB
Probeer zelf de instrumenten, onder begeleiding van docenten van Muziekschool Amsterdam

Uitvoerenden

Lucie Horsch blokfluit, piano, zang
Ramon van Engelenhoven piano
Dieuwertje Blok presentatie

Verliefd op de blokfluit en barokmuziek

De jonge blokfluitist Lucie Horsch was pas twaalf toen ze al aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde. Dat Lucie barst van het talent is dus wel duidelijk. Maar zelf zegt ze dat ze ook veel geluk heeft gehad. Haar vader Gregor is eerste solocellist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze kreeg muziek dus met de paplepel ingegoten. Nu is het haar missie om zoveel mogelijk jongeren in aanraking te laten komen met muziek.

Lucie is al haar hele leven verliefd op de blokfluit en barokmuziek. Toen ze blokfluit begon te spelen, dacht iedereen dat ze na een paar jaar wel over zou stappen op een ander instrument. Maar ze kreeg er geen genoeg van. Wel combineert ze haar blokfluitspel nu al enkele jaren met piano en zang, wat ze ook tijdens dit concert zal laten horen. Toch blijft de blokfluit haar eerste liefde.

Na afloop: InstrumentenLAB op Foyerdeck 1: Probeer zelf de instrumenten, onder begeleiding van docenten van Muziekschool Amsterdam.

Concert én rondleiding
Volg om 13.00 uur, voorafgaand aan dit concert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Een ticket voor de rondleiding kost €10,-.