Fuse (foto: Merlijn Doomernik)

Fuse & Nathalie Joachim

vr 15 jul 2022 20:30 - 22:00
vr 15 jul 2022
20:30 - 22:00
  • vr 15 jul 2022
    20:30 - 22:00
    Bimhuis
    Geweest

Uitvoerenden

Nathalie Joachim zang/fluit
Julia Philippens viool
Emma van der Schalie viool
Adriaan Breunis altviool
Mascha van Nieuwkerk cello
Tobias Nijboer contrabas
Daniel van Dalen percussie

Bijzondere ontmoeting tussen Nederlands ensemble en Amerikaans-Haïtiaanse componist, zangeres en fluitist. Het veelzijdige Amsterdamse ensemble Fuse verwelkomt een uitzonderlijk musicus. Het zestal van Fuse werkt al een sinds 2020 aan nieuwe muziek van Nathalie Joachim. Toch hebben het ensemble en de componiste elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Dat gaat nu eindelijk gebeuren met dit speciale concert.

Nathalie Joachim is een Amerikaans-Haïtiaanse componist, zangeres en fluitist geboren in Brooklyn, New York. Haar composities, liederen en verhalen omwikkelt ze in een warme lappendeken van akoestische en elektronische instrumenten. Haar debuutalbum Fanm d’Ayiti (Vrouwen van Haïti) werd genomineerd voor een Grammy. Op dit bejubelde werk verkent ze haar Haïtiaanse roots en brengt ze een ode aan iconische vrouwelijke Haïtiaanse kunstenaars. Nathalie Joachim werkte eerder samen met heel verschillende musici, onder wie Bryce Dessner, Bonnie ‘Prince’ Billy en Miguel Zenón.

Fuse verkent grenzen en toont een onuitputtelijke drang tot zelfontplooiing. De zes musici (strijkkwartet, contrabas, percussie) laten al jaren hun veelzijdigheid zien in het tv-programma Podium Witteman. Ook live is Fuse een ervaren ensemble met een herkenbaar eigen geluid. Fuse bracht tot op heden drie albums uit en ontving in 2019 de Edison Klassiek Publieksprijs.

Let op: dit door ons getipte concert vindt plaats in het Bimhuis.