Marc-André Hamelin (foto Merlijn Doomernik)

Marc-André Hamelin

Absoluut meesterschap
  • vr 15 mrt 2019
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal
    Pauze 20:45
    Geweest

‘Absoluut meesterschap!’ schreef Trouw in een vijfsterren recensie na een concert van Marc-André Hamelin in het Muziekgebouw. In 2015-2016 was deze Canadese pianist artist in residence en verraste hij met intrigerende programma’s. Dat doet hij ook nu bij zijn terugkeer in deze zaal, waar hij zo graag speelt. Deze avond muziek van Mario Castelnuovo-Tedesco en Alexis Weissenberg naast geliefde werken van Schubert, Fauré en Chopin.

The New York Times prees al eens de wijze waarop Marc-André Hamelin juist het minder bekende, maar belangwekkende pianorepertoire nieuw leven geeft. In de jaren 50 verscheen de plaat Mr. Nobody Plays Trenet met liedjes van chansonnier Charles Trenet. Zo’n tien jaar geleden ontdekte men dat het om een opname van Alexis Weissenberg ging, een legendarische pianist uit de vorige eeuw. Hamelin nam de moeite de coole, jazzy arrangementen van Weissenberg noot voor noot uit te schrijven en aan de vergetelheid te onttrekken.

Nieuw leven voor onontdekt repertoire 

Onderdeel van:
Piano
Highlights

Programma

Mario Castelnuovo-Tedesco Cipressi
Franz Schubert Wanderer-fantasie
Alexis Weissenberg Six arrangements of songs sung by Charles Trenet
Gabriel Fauré Nocturne nr. 6 op. 63
Frédéric Chopin Polonaise nr. 7 op. 61 'Polonaise-fantasie'
Frédéric Chopin Scherzo nr. 4 op. 54

Uitvoerenden

Marc-André Hamelin piano

Programmaboekje

 

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring