Maria Milstein (foto Marco Borggreve)
zo 6 jan 2019 15:00 - 16:00

Maria Milstein

Wat is het geheim van de viool? (8+)
6 jan
15:00 - 16:00
  • zo 6 jan 2019
    15:00 - 16:00
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

De Russische topvioliste Maria Milstein groeide op in een heel muzikale familie. Haar vader en oma waren pianoleraar en haar moeder speelde altviool. Al jong leerde ze viool spelen én met succes. In 2017 won ze de belangrijke Nederlandse Muziekprijs. Vaak speelt Maria concerten met haar jongere zus Nathalia, die een geprezen concertpianist is. Deze middag vertelt Maria over haar liefde voor viool én hoe het is om samen met je zus muziek te maken. En natuurlijk speelt Nathalia deze zondagmiddag mee met haar zus.

Maria Milstein woonde tot haar 5e in Moskou, waarna ze verhuisde naar Frankrijk. Op 18-jarige leeftijd ging ze studeren in Amsterdam, waar ze nog steeds woont. De avond voor dit concert in Open je Oren! treedt Maria op met haar zus in de Grote Zaal van het Muziekgebouw.


Tip! Om 14.30 uur is er een voorprogramma in de Entreehal door jong talent van de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam.

Topvioliste uit een muzikale familie 

Onderdeel van:
Alle jeugdactiviteiten

Programma

14.30 uur / Entreehal / Voorprogramma
Voorprogramma door jong talent van de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam

15.00 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma 

Uitvoerenden

Maria Milstein viool
Nathalia Milstein piano
Dieuwertje Blok presentatie

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring