Françxois-Xavier Roth (foto François Sechet)
za 12 jan 2019 20:15 - 22:10

Les Siècles

Mozart meets Lachenmann
12 jan
20:15 - 22:10
  • za 12 jan 2019
    20:15 - 22:10
    Pauze 21:15
    Grote Zaal

Het Franse kamerorkest Les Siècles met zijn geweldige dirigent Francois-Xavier Roth, is een van de meest opwindende authentieke orkesten ter wereld. Zoek ze op als je ze niet kent. Ze zullen je de oren openen!

The Herald Scotland

Twee late symfonieën van Mozart in combinatie met een compositie van de Duitse componist Helmut Lachenmann. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het Franse kamerorkest Les Siècles onder leiding van François-Xavier Roth weet moeiteloos oude en nieuwe muziek te verbinden. Het orkest wil ieder muziekstuk spelen zoals het bij de première geklonken moet hebben. Het resultaat is niet zelden verbluffend.

Les Siècles staat bekend om de opwindende en vernieuwende interpretaties van oprichter en dirigent François-Xavier Roth. Met gedurfde programmering, waarbij het orkest alles speelt op een instrumentarium uit de tijd waarin de muziek werd gecomponeerd, trekt Les Siècles veel aandacht. Door de betrokkenheid van de musici en de gepassioneerde speelwijze is elke noot meteen een statement.  

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
Public Insight i.s.m. We Are Public door geluidskunstenaar Harpo ’t Hart

In ‘Mozart meets Lachenmann’ wordt de nieuwe muziek van Lachenmann naast de klassieke symfonieën van Mozart geplaatst. Wat betekent het om met onze hedendaagse oren naar klassieke muziek te luisteren? En hoe beïnvloeden de klassieke werken van Mozart hoe de composities van Lachenmann klinken? Geluidskunstenaar Harpo ’t Hart neemt je aan de hand van sleutelwerken uit de moderne muziek en geluidskunst mee langs ideeën en composities die onze moderne manier van luisteren gevormd hebben. Want met de wereld om ons heen verandert onze manier van luisteren.
 

I.s.m.


Mozart en Lachenmann volgens Les Siècles

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
Public Insight i.s.m. We Are Public door geluidskunstenaar Harpo ’t Hart

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 39
Helmut Lachenmann Mouvement
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 41

Uitvoerenden

Les Siècles
François-Xavier Roth dirigent

Programmaboekje

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring