London Community Gospel Choir (foto: Wouter Janssen)
zo 1 dec 2019 20:15 - 21:30

Holland Baroque + London Community Gospel Choir

Gospel Baroque: Hallelujah!
1 dec
20:15 - 21:30
  • zo 1 dec 2019
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Op papier een curieuze combinatie. In klinkende praktijk een match made in heaven.

★★★★ NRC Handelsblad

Het London Community Gospel Choir is een van de bekendste gospelkoren ter wereld, geroemd om zijn warme, rijke sound en charismatische optredens. Het treft Holland Baroque in een aanstekelijk programma van gospel en barok. Met Händel als uitgangspunt is dit concert een vrijplaats waar de swing en harmony van de gospel de weelde van de barok ontmoet.

De direct voelbare verwantschap tussen de energieke koren uit Händels oratoria en de uitbundige samenzang van de gospel liggen aan de basis van dit unieke programma. De zangers en bandleider van het London Community Gospel Choir en de musici van Holland Baroque laven zich aan elkaars muzikale rijkdom.

Het Londonse koor trad eerder op met artiesten als George Michael, Madonna en Eric Clapton. ‘Het London Community Gospel Choir is het gospelvlaggenschip van Europa. Go hard or go home. Wij laten je gegarandeerd swingen’, zegt bandleider Bazil Meade. Hallelujah!
 

De pers over Gospel Baroque:
 

★★★★☆ 'Händel door het London Community Gospel Choir, dat levert een bevlogen, swingende en wervelende avond op.' (Volkskrant)

★★★★☆ 'Barok-gospel: Op papier een curieuze combinatie. In klinkende praktijk een match made in heaven, zo bleek vanaf de krachtige, trotse koorinzet in Händels Zadok The Priest.' (NRC Handelsblad)

Swingende gospel ontmoet weelderige barok

Programma

Georg Friedrich Händel Hallelujah uit Messiah
Georg Friedrich Händel Zadok the Priest
Thomas Tallis If Ye Love Me
Gospel traditionals

Uitvoerenden

Holland Baroque
Alex Potter
countertenor
London Community Gospel Choir
Bazil Meade dirigent
Musici van het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Programmaboekje

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring