Javier Perianes & Cuarteto Quiroga (foto Jordi Socias)
za 16 nov 2019 20:15 - 22:15

Javier Perianes + Cuarteto Quiroga

Ginastera, Granados en Brahms
16 nov
20:15 - 22:15
  • za 16 nov 2019
    20:15 - 22:15
    Pauze 21:00
    Grote Zaal

De Spaanse meesterpianist Javier Perianes voelt feilloos aan wanneer hij moet inhouden of vol gas geven. Hij bundelt zijn krachten met Cuarteto Quiroga, dat het publiek in het Muziekgebouw al veroverde met prachtige uitvoeringen van Schubert en George Crumb. Dankzij Perianes’ fysieke, virtuoze pianospel en de meesterlijke precisie en rijke nuances van Cuarteto Quiroga, klinken de pianokwintetten van Brahms en Granados als nooit tevoren.

Het is een waar genoegen deze musici het monumentale, onstuimige Pianokwintet van Brahms te horen spelen. Avontuurlijk is hun keuze voor twee onbekendere werken, die té weinig live te horen zijn. Granados’ Pianokwintet is lichter dan dat van Brahms, een vriendelijk en aantrekkelijk kort werk. In het intens expressieve Eerste strijkkwartet van de Argentijn Alberto Ginastera klinkt de volksmuziek en het temperament van zijn land.

Warmbloedig pianospel en meesterlijke precisie

Programma

Alberto Ginastera Strijkkwartet nr. 1
Enrique Granados Pianokwintet
Johannes Brahms Pianokwintet

Uitvoerenden

Cuarteto Quiroga:
Aitor Hevia viool
Cibrán Sierra viool
Josep Puchades altviool
Helena Poggio cello

Javier Perianes piano

Programmaboekje

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring