Gustavo Gimeno (foto Marco Borggreve)
vr 20 mrt 2020 20:15 - 22:00

Orkest van de 18e Eeuw + Alexander Melnikov

Schumann Symfonicus
20 mrt
20:15 - 22:00
  • vr 20 mrt 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Robert Schumann schreef zo veel pianowerken en liederen dat je haast zou vergeten dat hij ook een grandioos symfonicus was. Het Orkest van de 18e Eeuw en dirigent Gustavo Gimeno brengen een avond meeslepende hoogromantiek, culminerend in Schumanns Derde symfonie. Schumann leed aan depressies, maar in zijn Derde (en laatste) resoneert een vreugdevol reisje met zijn vrouw Clara naar het Rijnland – vandaar de bijnaam ‘Rheinische’.

Sinds het overlijden van oprichter en boegbeeld Frans Brüggen speelt het Orkest van de 18e Eeuw steeds met andere gastdirigenten. Zoals Gustavo Gimeno, voormalig slagwerker van het Koninklijk Concertgebouworkest, die bliksemcarrière maakt als dirigent en duidelijk een klik heeft met de pioniers van de historische uitvoeringspraktijk. Met op fortepiano Alexander Melnikov als solist speelt het orkest Schumanns geliefde Pianoconcert uit 1845, dat Melnikov al eens geweldig op cd zette.

De hoogromantische visioenen van Schumann

Programma

Robert Schumann Ouverture
Robert Schumann Pianoconcert
Robert Schumann Symfonie nr. 3 ‘Rheinische’

Uitvoerenden

Orkest van de 18e Eeuw
Gustavo Gimeno dirigent
Alexander Melnikov fortepiano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring