Program

Songs for a Passerby, een VR-opera van Celine Daemen over onze onbestendige relatie met de vergankelijke werkelijkheid

Credits

Celine Daemen regie 
Aron Fels VR art direction
Asa Horvitz compositie, muziek & geluid
Olivier Herter libretto 
Wouter Snoei geluid & mix

VR-opera over onze onbestendige relatie met de werkelijkheid

Hoe verhouden we ons tot een wereld van dingen die voorbijgaan? Zijn we er een onderdeel van? Of kijken we er alleen maar naar? Zijn we een lichaam, of hebben we een lichaam? Ligt in die ambivalentie misschien de oorsprong van alle melancholie? In Songs for a Passerby loop je met een VR-bril door een muzikaal droomlandschap. Je passeert verschillende scènes: een stervend paard, een koor van prevelende mensen, twee spelende honden. Ook kom je een 3D spiegelbeeld van jezelf tegen.

Songs for a Passerby is een meditatieve queeste, waarbij je even uit de werkelijkheid treedt en naar jezelf kijkt. Als poppenspeler van je eigen lichaam begeef je je in een poëtische ruimte waarin de melancholische vraag opkomt: ga ik voorbij aan momenten, of gaan de momenten voorbij aan mij? Met werk dat zich op het snijvlak van theater, muziek, beeldende kunst en technologie bevindt, creëert regisseur Celine Daemen zintuiglijke ervaringen die het publiek uitnodigen om de blik naar binnen te richten. Songs for a Passerby werd door de Venetiaanse Biënnale al geselecteerd voor Venice Immersive 2023. 

Praktische informatie
Songs for a Passerby is een individuele ervaring die ongeveer 30 minuten duurt. Een ticket is dan ook geldig voor een timeslot van 30 minuten voor één persoon. Wil je met meerdere mensen komen? Bestel dan tickets voor meerdere timeslots achter elkaar. Songs for a Passerby is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12.

Productie: Silbersee 
In co-productie met: Studio Nergens, VIA ZUID en Muziekgebouw Productiehuis