Spr!tzl Finale 2019

Atelier voor dwaze kunstenaars
Fri 5 Jul 2019 19:30 - 22:30
Fri 5 Jul 2019
19:30 - 22:30
  • Fri 5 Jul 2019
    19:30 - 22:30
    Interval 20:10
    Grote Zaal

Program

Ich Brauche Liebe Nina Wijnmaalen
A Manual Towards the Truth Brendan Faegre, Robin Coops, Jonathan Bonny
One copy twice Collectief Dreamtigers

Credits

Ich Brauche Liebe
Nina Wijnmaalen concept en regie
Rafiq Abassov, Markas Liberman, Ingrid in der Maur, Helia Rafi, Feng Shile, Tim Simons, Michiel Teeuw & Klaudija Ylaite performers
Eva Marks zang
Markas Liberman piano

A Manual Towards the Truth
Brendan Faegre, Robin Coops & Jonathan Bonny makers
Maze de Boer scenografie
Wijnand van der Horst lichtontwerp
Martijn Kramp kostuums

One copy twice
Peter Akkerman, Thomas Bensdorp, Ben van Bueren, Robin Buijs concept, muziek, beeld en spel
Lucas Kramer ontwerp en bouw installatie

Welkom in de onwaarschijnlijke wereld van Spr!tzl! Geef je over aan het werk van drie jonge dwaze kunstenaars, laat je verbazen door hun nieuwe ideeën en kies je favoriet voor de publieksprijs van € 5000,-. Ontdek daarnaast nieuw talent tijdens de pop-up performances van de Spr!tzl-Labs die in en om het Muziekgebouw plaatsvinden.

Na een jaar van onderzoek, repetities en experimenten tonen Brendan Faegre & Robin Coops, Nina Wijnmaalen en het collectief Dreamtigers bestaande uit Thomas Bensdorp, Peter Akkerman, Ben van Bueren en Robin Buijs hun voorstelling. Spr!tzl is het jonge-makersatelier van productiehuis Silbersee: een research en development ruimte voor experimentele creaties. Jaarlijks selecteren we drie makers die gedurende een jaar onder de vleugels van Silbersee een voorstelling maken. Doel is om de disciplines van muziek en theater nog verder uit te diepen, op te rekken en te verrijken. In de jaarlijkse Spr!tzl Finale presenteren de geselecteerde makers hun performances. 

A Manual Towards The Truth
Wat betekent waarheid nog in de context van sociale media en hoe gaan we om met de nieuwe morele dilemma’s waarmee de digitale revolutie ons confronteert? Dat zijn de fundamentele vragen die componist en drummer Brendan Faegre, regisseur en multidisciplinair kunstenaar Robin Coops en slagwerker Jonathan Bonny zich afvragen in A Manual Towards the Truth. Een voorstelling die muziek, theater, choreografie, projectie, licht en decor naadloos tot een krachtige en ritualistische ervaring bundelt.

Ich brauche Liebe
Ich Brauche Liebe van de Groningse regisseuse en beeldend kunstenaar Nina Wijnmaalen is een aangrijpende voorstelling over een groep jonge mannen en vrouwen die op zoek zijn naar liefde en geborgenheid. Ze vieren het leven, maar doen ook vergeefse pogingen om elkaar te bereiken. Liefhebben is moeilijk, geliefd worden zo mogelijk nog moeilijker. In deze voorstelling over kwetsbaarheid en de complexiteit van de intermenselijke communicatie, werkt Nina Wijnmaalen zoals gebruikelijk met een gemengd gezelschap van amateurs en (semi-)professionals.

One copy twice
Wat als alles wat je van waarde achtte een projectie blijkt? Collectief Dreamtigers presenteert One Copy Twice. Het collectief geeft in vier scènes vorm aan de raadselachtige, zich herhalende gebeurtenissen op een eiland waar een voortvluchtige schrijver zich schuilhoudt. Door de eilandbewoners, en één vrouw in het bijzonder, nauwlettend te observeren, komt de hoofdpersoon langzaamaan meer te weten over de helse uitvinding die de eilandgasten in zijn greep lijkt te houden. Zonder acteurs, maar met instrumenten, objecten en een zelfontwikkelde, beeld- en geluidproducerende machine, scheppen zij twee werelden die heel dicht bij elkaar komen, maar elkaar net niet raken.

Voor meer informatie zie www.spritzl.com