(Voortgezet) speciaal onderwijs

Muziek is onmisbaar in het leven van jonge mensen: het brengt plezier, in je eigen hart en hoofd - en met elkaar. Het Muziekgebouw en Bimhuis willen de liefde voor muziek met zoveel mogelijk mensen delen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren op allerlei manieren met muziek in aanraking komen.

Voor het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs organiseren wij workshops SoundLAB en schoolconcerten op maat. We creëren samen een programma dat past bij de behoeftes van de leerlingen. Elke school is van harte welkom bij alle activiteiten die worden aangeboden voor het Primair of Voortgezet Onderwijs. Graag brengen we hieronder een aantal workshops en concerten onder de aandacht die bijzonder geschikt zijn voor het Speciaal Onderwijs en/of Voorgezet Speciaal Onderwijs.

Cultuurkaart
Je kunt bij het Muziekgebouw en Bimhuis gebruik maken van de Cultuurkaart.

Workshops

SoundLAB

In het SoundLAB speel je op bijzondere instrumenten als de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi. Hiermee maak je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk of leer je samen improviseren.

Je experimenteert in deze workshop zelf met klanken, ervaart de lol van het muziek maken, en bedenkt op een creatieve manier nieuwe muziekstukken. In de workshop SoundLAB staat experimenteren met wonderlijke, unieke instrumenten centraal. Kom je op onderzoek in ons laboratorium? Noten lezen is niet nodig.

Voor wie: Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs, workshop op maat mogelijk
Wanneer: vrij te boeken 
Waar: Muziekgebouw of in overleg op locatie
Duur: 75 - 90 minuten
Herhaalbezoek is mogelijk. De workshop SoundLAB bestaat dan uit 2 sessies: SoundLAB kennismaking (45 minuten) en SoundLAB maken en presenteren (45 minuten).
Kosten: € 5 per leerling

Meer info en boeken

Tip: 
Wist je dat het SoundLAB ook als personeelsuitje te boeken is? Voor meer informatie en kostenopgave, neem contact op met de afdeling Educatie.

SoundLAB op Reis

Om zoveel mogelijk mensen met onze bijzondere instrumenten kennis te laten maken, heeft het Muziekgebouw SoundLAB op Reis ontwikkeld. Zo kunnen ook scholen en geïnteresseerden die niet naar het Muziekgebouw kunnen afreizen, experimenteren met onze bijzondere instrumenten.

We hebben een speciale reisset van instrumenten ontwikkeld: deze bestaat vier panelen met kleine ingebouwde synthesizers en een versterker. Je kunt er ook allerlei bijzondere SoundLAB-instrumenten op aansluiten, waarmee deelnemers samen met een SoundLAB-workshopleider hun eigen composities kunnen maken. Zomaar in hun eigen omgeving!

Voor wie: Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs
Wanneer: vrij te boeken
We geven op locatie bij voorkeur meerdere aaneengesloten workshops voor groepen van 4-5 leerlingen. Meerdere groepen tegelijk kan wanneer er voldoende losse ruimtes zijn om de workshops in te verzorgen.
Waar: op school of andere gewenste locatie 
Duur: 30 tot 60 minuten per workshop, in overleg
Kosten: offerte op maat

Meer info en boeken

Schoolconcerten Speciaal Onderwijs

Schoolconcerten Voortgezet Speciaal Onderwijs

Contact

Meer informatie en boeken
Informatie over reserveren, betalen, route & parkeren enz. vindt je op de pagina Veelgestelde vragen schoolconcerten. Staat je vraag hier niet bij, neem dan contact op met de afdeling Educatie. 

Afdeling Educatie Bimhuis & Muziekgebouw
Contactpersoon: Temo Gonzalez
Adres: Piet Heinkade 1 en 3, 1019 BR Amsterdam
T: 020 788 2046
E: educatie@bimhuismuziekgebouw.nl