Bram Stadhouders (foto Ankie van Kasteren)

SUPERNATET en dans

Bram Stadhouders
zo 10 mrt 2024 11:00 - 12:00
zo 10 mrt 2024
11:00 - 12:00
  • zo 10 mrt 2024
    11:00 - 12:00
    Excl. drankje
    Kleine Zaal

Programma

Bram Stadhouders Orbit Improvisation
Bram Stadhouders SUPERNATET
En meer werken en improvisaties

Uitvoerenden

Bram Stadhouders gitaar, Fokker-orgel
Met medewerking van drie dansers

Een droomwereld met het orgel in een nieuw licht

Geen organist, maar een gitarist die het Fokker-orgel aanstuurt met zijn gitaar. Bram Stadhouders schept een geheel eigen driedimensionale klankwereld met zijn ‘surroundgitaar’. Ambient, enerverend en gelaagd met het Fokker-orgel als onwrikbaar fundament. Ondertussen zorgen dansers voor een hypnotiserende visuele component. Bram Stadhouders biedt geen concert, maar een ervaring die het orgel in een nieuw licht zet.

Bram Stadhouders is een van de meest veelzijdige en avontuurlijke gitaristen van dit moment. Op vele manieren verbreedt hij de wereld van de gitaar en schept hij muzikale ervaringen. Zo gebruikte hij in zijn Big Barrel-project de gitaar om een (draai)orgel aan te sturen en ontwikkelde hij de ‘surroundgitaar’ om de luisteraar als het ware te omhelzen met klanken. Ondertussen werkt hij samen met onder andere het Nederlands Kamerkoor, Baroque Orchestration X en Under the Surface. Met het Fokker-orgel opent hij nu ook de wereld van microtonen.

Concert én rondleiding
Volg om 13.00 uur, na afloop dit concert, de rondleiding door het Muziekgebouw. Een ticket voor de rondleiding kost €10,00.