Belinfante Quartet (foto Cosimo Beduini)

Plan & Elevation

Belinfante Quartet
za 12 aug 2023 20:00 - 21:00
za 12 aug 2023
20:00 - 21:00
  • za 12 aug 2023
    20:00 - 21:00
    € 16 excl. borrel of diner
    4'33 terras

Programma

19:00 - 20:00 / Alberta Balsam (dj)

20:00 - 21:00 / concert
Maurice Ravel Deel 2: Assez vif, très rythmé uit Strijkkwartet
John Playford Neere the Church doore (arr. Arthur Klaassens)
Arrangementen van Sardijnse volksmuziek door Pau Marquès i Oleo 
Caroline Shaw Plan & Elevation
Arrangementen van Menorcaanse volksmuziek door Pau Marquès i Oleo 

21:00 - 23:00 / Alberta Balsam (dj)

Uitvoerenden

Belinfante Quartet:
Olivia Scheepers viool
Fiona Robertson viool 
Henrietta Hill altviool
Pau Marquès i Oleo cello

Jong kwartet brengt originele mix van oud en nieuw

Het jonge Belinfante Quartet maakte in 2022 indruk met zijn originele debuut-cd, die zowel van de Volkskrant als van NRC vier sterren kreeg. Oud en nieuw gaan op het album hand in hand, net als vanavond. Zo krijgt barokcomponist John Playford een speelse make-over van Belinfante én brengt het kwartet muziek van de jonge Amerikaanse Caroline Shaw. De invloed van volksmuziek loopt als een rode draad door het programma en celliste Pau Marquès i Oleo maakte arrangementen van volksmuziek van de eilanden Sardinië en Menorca.

Iedereen zal opveren bij het openingsstuk, het deel Assez vif uit het Strijkkwartet van Maurice Ravel, een van de verrukkelijkste melodieën van de vorige eeuw. Caroline Shaw, de jongste Pulitzerprijs-winnaar ooit, liet zich voor haar suite Plan & Elevation inspireren door de architectuur van het landgoed Dumbarton Oaks in Washington D.C. En in het tweede deel geeft ze een hoorbare knipoog naar haar voorganger Ravel.

i.s.m.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.

Reserveren en betalen
Reserveer voor een concert met borrel óf een concert met diner. Bij een dinerreservering betaal je vooraf alvast € 16,00 p.p. voor de muziek (exclusief diner) zodat wij je plek kunnen garanderen. Bij een borrelreservering reken je deze € 16,00 p.p. pas af wanneer je aankomt op het terras (alleen PIN). Bij het maken van je reservering kun je het tijdstip van aankomst aangeven per half uur. Eten en drinken reken je ter plekke af.Slecht weer?
Bij slecht weer wordt het optreden naar binnen verplaatst. In dat geval krijg je ’s ochtends op de dag van het concert bericht van 4’33 grand café. Bij slecht weer blijven reserveringen voor dinerplekken geldig, maar in verband met de beperkte capaciteit binnen vervallen dan automatisch wel de reserveringen voor een borrelplek. Mochten er nog dinerplekken beschikbaar zijn, dan kun je wel worden omgeboekt naar een dinerplek. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.