Ana-Carmen Balestra

Gracias a la vida

Ana-Carmen Balestra + Daan Boertien
za 3 aug 2024 20:00 - 21:00
za 3 aug 2024
20:00 - 21:00
  • za 3 aug 2024
    20:00 - 21:00
    Excl. drankje
    Terras Muziekgebouw
  • Let op: kies bij bestelling voor borrel óf diner

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert
Liederen van Francis Poulenc, Claude Debussy, Hugo Wolf, Franz Schubert, Kaija Saariaho en Argentijnse muziek van onder anderen Astor Piazzolla en Ariel Ramírez

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Ana-Carmen Balestra sopraan
Daan Boertien piano

Rijzende ster brengt caleidoscoop van liedkunst

Ana-Carmen Balestra is zo’n podiumpersoonlijkheid die de aandacht grijpt en niet meer loslaat. De Nederlands-Argentijnse sopraan brengt vanavond een ode aan het leven, samen met meesterbegeleider Daan Boertien aan de piano. Hun betoverende muzikale reis voert langs het hele emotionele spectrum en biedt een caleidoscoop van liederen uit verschillende genres en tijdperken. Zo klinkt er muziek van de koning van het Duitse Lied, Franz Schubert, maar ook van tangokoning Astor Piazzolla.

De ster van Ana-Carmen Balestra rijst snel. Zo gaf ze afgelopen april een solorecital in de Wigmore Hall in Londen, het mekka van de liedcultuur. Vanaf volgend seizoen is ze als Young Artist verbonden aan de prestigieuze National Opera Studio in Londen. Daan Boertien heeft zich als pianist volledig toegelegd op het begeleiden van zangers – een vak apart, waarin hij excelleert. De avond eindigt met het iconische strijdlied Gracias a la vida van de Argentijnse diva Mercedes Sosa, gearrangeerd door Ana-Carmen zelf.

i.s.m.

Tickets en consumpties
Koop een ticket à € 18,00 voor een concert met borrel óf een concert met diner. Alle consumpties (eten/drinken) reken je ter plekke af op het terras. 

Slecht weer?
Bij slecht weer verplaatsen we het optreden naar binnen in de Entreehal, met uitzicht over het IJ. 

Tot slot een tip: pal aan het water kan de zonkracht sterk zijn en kan het behoorlijk waaien, wees hierop voorbereid.