Coro Ghislieri en Giulio Prandi

Rossini’s Petite messe solennelle

Coro Ghislieri
vr 5 nov 2021 20:15 - 21:45
vr 5 nov 2021
20:15 - 21:45
  • vr 5 nov 2021
    20:15 - 21:45
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Gioachino Rossini Petite messe solennelle

Uitvoerenden

Coro Ghislieri
Giulio Prandi dirigent
Marie Lys sopraan
Giuseppina Bridelli alt
Raffaele Giordani tenor
Christian Senn bariton
Francesco Corti piano (Érard)
Andrea Buccarella piano (Pleyel)
Deniel Perer harmonium

‘Kleine mis' is groots werk met historische instrumenten

Coro Ghislieri’s kerstconcert in 2018 was een van de hoogtepunten van het seizoen. Nu keert dit Italiaanse koor terug met Rossini’s ‘kleine plechtige mis’. Dat kleine schuilt in de bezetting, niet in de grootsheid van dit werk. Coro Ghislieri gaat terug naar de bron en voert de mis uit in Rossini’s droombezetting: een compact koor van twaalf zangers, vier solisten en drie klavierinstrumenten. Het resultaat is een fascinerende herontdekking van deze heerlijke mis van Rossini.

Opvallend aan deze uitvoering is het gebruik van historische instrumenten. De Érard- en Pleyelvleugel stammen uit Rossini’s tijd en hebben een bijzonder verfijnde klank. Het delicate geluid van de fortepiano’s en het troostvolle timbre van het harmonium maken het klankbeeld compleet waaruit Rossini’s melodieën helder naar voren komen.

Let op! Dit is een verplaatst concert uit seizoen 19/20 of 20/21 waarvan de oorspronkelijk gekochte kaarten nog geldig zijn. Heb je al kaarten in bezit? Dan is het niet nodig om opnieuw kaarten te kopen.

Programmaboekje