Barbara Hannigan (foto Marco Borggreve)

Het hemelse leven

Barbara Hannigan + Camerata RCO o.l.v. Rolf Verbeek
za 5 sep 2020 21:30 - 22:45
za 5 sep 2020
21:30 - 22:45
  • za 5 sep 2020
    21:30 - 22:45
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Gustav Mahler Symfonie nr. 4 (ensembleversie bew. Stein)
Alban Berg Sieben frühe Lieder (bew. Reinbert de Leeuw)

Uitvoerenden

Camerata RCO 
Barbara Hannigan sopraan
Rolf Verbeek dirigent

Barbara Hannigan eert Reinbert de Leeuw met intieme ensembleversies van grootse werken

Das himmlische Leben gezongen door Barbara Hannigan... Een betere manier om even de harde werkelijkheid te vergeten en te dromen van betere tijden is er niet. Ze zingt het aan het eind van Mahlers Vierde symfonie die in de intieme ensembleversie van Schönbergs leerling Erwin Stein uitgevoerd wordt door Camerata RCO onder leiding van Hannigans protegé Rolf Verbeek.

Het werk vormt een indringende combinatie met Reinbert de Leeuws bewerking van Bergs even intense Sieben frühe Lieder. ‘Stembeheersing, dictie en allesverzengende Weltschmerz’, dichtte Trouw de favoriete sopraan van De Leeuw al eens toe na een uitvoering van dit werk.

Op 14 februari 2020 overleed Reinbert de Leeuw. Met dit extra concert van Camerata RCO en De Leeuws muzikale muze Barbara Hannigan eert het Muziekgebouw de pianist en dirigent die op 8 september 82 jaar zou zijn geworden. Samen met het concert van Het Collectief op 11 september vormt het een tweeluik dat in een notendop duidelijk maakt waar De Leeuw voor stond: detail, uniciteit en pure schoonheid. Barbara Hannigan en Camerata RCO zetten de toon met overrompelende uitvoeringen van bekende werken zoals u ze nog nooit eerder hoorde.

Dit concertprogramma wordt ook uitgevoerd om 18.30 uur

Dit concert wordt later uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.