Silbersee (foto Anne van Zantwijk)

Stille Nacht am Silbersee

Muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter
ma 20 dec 2021 20:15 - 21:15
ma 20 dec 2021
20:15 - 21:15
  • ma 20 dec 2021
    20:15 - 21:15
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

Martin Fondse nieuw werk (première)
Artun Alaska Arasli, Joachim Robbrecht libretto

Uitvoerenden

Ariane Schluter verteller
Jawa Manla ud
Raphaela Danksagmüller duduk, blokfluit

Dit concert wordt live gestreamd op vrijdag 24 december om 20:00. Daarna is de opname nog enige tijd on demand te zien op Cultuurticket.nl. Vanwege de coronamaatregelen kan er geen publiek aanwezig zijn. Kaartkopers van dit concert hebben inmiddels bericht ontvangen.

Meer info over de stream

Rimbauds gedicht Het dronken schip, de enige overgeleverde preek van schilder Vincent Van Gogh, de beroemde houtsnede De Grote Golf van Katsushika Hokusai en andere iconische zeetaferelen vormen de inspiratiebronnen voor het poëtisch winterse oratorium Stille Nacht am Silbersee. Na succesvolle eerdere edities met Arthur Japin, Anna Enquist en Glenn Helberg vroeg Silbersee dit keer actrice Ariane Schluter als wintergast voor deze hoopvolle avond waarin muziek en tekst samenkomen in een meditatief concert.


Ariane Schluter, tweevoudig winnares van een Gouden Kalf en Theo d’Or, probeert samen met het publiek vat te krijgen op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Soms zalvend, dan schurend, steeds doordrenkt van hoop en ambities voor de toekomst. Voor zijn nieuwe compositie laat pianist en Componist des Vaderlands Martin Fondse zich inspireren door Pärt en Debussy, op een libretto van schrijvers Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli.