Nederlands Kamerkoor (foto Melle Meivogel)

Between Two Lights

Nederlands Kamerkoor + Muziektheater Transparant
do 25 mei 2023 20:15 - 22:00
do 25 mei 2023
20:15 - 22:00
  • do 25 mei 2023
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

Programma

19.15 uur / Inleiding
Inleiding door Huib Ramaer

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Huang Ruo Between Two Lights

Between Two Lights is een co-productie van het Nederlands Kamerkoor, Muziektheater Transparant en muziektheaterfestival O.

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Muziektheater Transparent
HERMESensemble
slagwerk
Peter Dijkstra dirigent 
Karmina Šilec regie
Tido Visser concept

Muziektheater over de overgang naar een nieuw begin

Met het muziektheatrale Between Two Lights brengen het Nederlands Kamerkoor en Muziektheater Transparant een nieuw werk van een van de belangwekkendste Chinese componisten van dit moment, Huang Ruo. Between Two Lights gaat over de passage van het ene naar het andere leven. Een moment van stilte, van niet bestaan. Eindigt het hier of gloort er nieuw perspectief? Dat is niet alleen een vraag voor onszelf, maar voor de mensheid. Coronacrisis. Klimaatcrisis. Zijn we in staat de juiste keuzes te maken?

Huang Ruo verenigt in zijn werk elementen uit de Aziatische en Westerse cultuur en slaat met zijn nieuwe muziekstijl een brug tussen deze twee op het oog totaal verschillende werelden. De regie van deze voorstelling ligt in handen van regisseur Karmina Šilec, die een stormachtige carrière doormaakt. Met haar koor Karmina Slovenica realiseerde ze al adembenemende, internationaal geprezen voorstellingen.