ORBI (foto Hans-Peter van Velthoven)

The Oscillating Revenge of the Background Instruments

ORBI
vr 5 aug 2022 20:00 - 21:00
vr 5 aug 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ

20:00 - 21:00 / concert
Antonio Vivaldi La Folia
Emil Tabakov Motivy (solobas)
Earl Hagen Harlem Nocturne
Johann Sebastian Bach Prelude in es BWV 853 
Led Zeppelin Since I’ve Been Loving You
Muse Uprising
Metallica Pulling Teeth (fagot en slagwerk)
Pink Floyd Hey You
Metallica Fight Fire With Fire 
Dream Theater Octavarium

21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

ORBI:
Bram van Sambeek fagot
Rick Stotijn contrabas
Marijn Korff de Gidts slagwerk
Sven Figee hammondorgel

Rock en metal door akoestische virtuozen

De fagot en de contrabas treden zelden op de voorgrond, maar in handen van virtuozen Bram van Sambeek en Rick Stotijn zijn het geduchte solo-instrumenten. Met slagwerker Marijn Korff de Gidts en Sven Figee op hammondorgel vormen zij de band ORBI, oftewel The Oscillating Revenge of the Background Instruments. Geheel akoestisch brengt het kwartet een avond vol instrumentale versies van hun favoriete rock- en metalnummers. Plus krakers van Bach en Vivaldi. En vooruit – ook de jazzstandard Harlem Nocturne.

De meeste nummers zijn afkomstig van ORBI’s debuut-cd uit 2019. Opzwepende stadionrock van Muse, een schmierende bluesrockballade van Led Zeppelin, vurige thrash metal van Metallica en hypercomplexe progrock van Dream Theater – en dat allemaal akoestisch. Maar niet minder ruig. Heel bijzonder is ook de uitzinnige bassolo Motivy van componist Emil Tabakov. Een must voor fans van het hardrockgenre én voor de avontuurlijke klassieke luisteraar: de achtergrondinstrumenten nemen wraak en hun wraak is zoet.

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.