Samira's Blues

Een voetreis van vijftig dagen

Samira's blues
za 20 aug 2022 20:00 - 21:00
za 20 aug 2022
20:00 - 21:00

Programma

18:00 - 20:00 / DJ
20:00 - 21:00 / concert
21:00 - 23:00 / DJ

Uitvoerenden

Samira Dainan zang, composities
Bas Gaakeer gitaar, arrangementen
Hassan Ait-Moumad basgitaar
Julinho Pimentel percussie

Zinderende songs en spirituals met Arabische en Afrikaanse roots

Samira’s Blues verovert festivals van Amsterdam tot in de Sahel met haar spirituele woestijnblues. De muziek volgt de Marokkaanse roots van leadzangeres en songwriter Samira Dainan en neemt je mee door de Sahara naar de Malinese oever aan de andere kant. Een voetreis van vijftig dagen samengevat in eigen songs en klassiekers, van dromerig en ingetogen tot zinderend en opzwepend.

Samira’s Blues maakte in de eerste maanden na oprichting al furore in de voorprogramma’s van de beroemde Toeareg-rockers van Tamikrest en Imarhan. De rauwe woestijngitaarsound drong door tot in Niger, met dank aan Facebook. En de band heeft ook nog een honderd procent echte Marokkaanse klassieker op het repertoire, tot groot genoegen van de trouwste fans. 

i.s.m.


Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.