PEAX (foto Maarten Corbijn)

RESET

PEAX
vr 26 aug 2022 20:00 - 21:00
vr 26 aug 2022
20:00 - 21:00

Programma

18.00 - 20.00 / DJ
Milena Bleeksma

20:00 - 21:00 / concert PEAX
Muziek van het album RESET

21.00 - 23.00 / DJ
Milena Bleeksma

Uitvoerenden

PEAX:
Ties Mellema saxofoon
Barry Jurjus slagwerk, elektronica

Vernieuwende sax-percussie cross-over

PEAX betekent een herstart voor saxofonist Ties Mellema. Op het album RESET mixt hij bassaxofoon met elektronica, synthesizer en samples. Een nieuwe richting voor de klassieke musicus, die hierbij samenwerkt met percussionist/drummer Barry Jurjus.

PEAX integreert alle muziek die de twee in hun carrières in de klassieke muziek en alles wat daaraan raakt is bijgebleven. Inspiratie komt onder meer van minimal music, funk, jazz, gregoriaans, avant-garde en drum-’n-bass. De coronacrisis markeerde het begin van PEAX. Na twintig jaar hadden Ties en Barry ineens tijd om hun sterke muzikale connectie om te zetten in eigen producties.

'Muziek waar de levenslust vanaf spat.' (Het Parool)
‘Mellema is the real deal.’ (Villa d'Arte)

Terrasconcerten: zomerse concerten met borrel of diner
Dit concert is onderdeel van onze reeks terrasconcerten. Kleinschalige concerten op hoog niveau, iedere vrijdag- en zaterdagavond in juli en augustus. Met borrel of diner, op het grote terras aan het water... terwijl de zon langzaam onder gaat. We organiseren onze terrasconcerten in samenwerking met 4'33 grand café. Zowel voor als na de concerten draait een DJ. Je bent welkom vanaf 18.00 uur.