Genevieve Murphy (foto Nichon Glerum)

At The Spot Where I Find Myself

Genevieve Murphy
wo 4 jan 2023 20:15 - 21:30
wo 4 jan 2023
20:15 - 21:30
  • wo 4 jan 2023
    20:15 - 21:30
    Grote Zaal

Programma

Genevieve Murphy At The Spot Where I Find Myself

Uitvoerenden

Genevieve Murphy muziek en performance
Tom Van Der Borght kledingontwerp
Nienke Scholts, Konstantina Georgelou dramaturgie
Peter Leung regie
Manuel Boutreur techniek

Intieme voorstelling over privacy en ruimte

In deze nieuwe, intieme voorstelling verkent componist en performer Genevieve Murphy het onderwerp privacy en ruimte. Een besluiteloze vrouw staat midden in een ruimte en wordt zich steeds bewuster van haar lichaam. Ze beschouwt haar appartement als verlengstuk van zichzelf en beseft hoe de omgeving haar handelen bepaalt. In een kostuum dat tijdens de voorstelling langzaam transformeert, deelt Genevieve haar gedachten met zang en spoken word. De Belgische multidisciplinaire modekunstenaar Tom Van Der Borght zorgt voor de kleding.

De Schotse Genevieve Murphy (1988) combineert performancekunst met hedendaagse klassieke muziek. Psychologie en handicap spelen vaak een rol in haar concepten. Ze werkt hiervoor samen met beeldend kunstenaars, vrije improvisatoren, choreografen en producers. Internationaal toerde ze met de Londense beeldend kunstenaar Martin Creed. 

Een productie van Rizoom, platform voor jonge muziekmakers van Asko|Schönberg, De Doelen, Gaudeamus Festival, Intro in Situ, Korzo, Muziekgebouw aan ’t IJ en November Music. In samenwerking met Nicole Beutler Projects.


Programmaboekje