Wacław Zimpel + Saagara (foto Adam Rajczyba)
wo 17 okt 2018 20:30 - 22:30

Wacław Zimpel + Saagara

Minimal music met Indiase en Europese invloeden
17 okt
20:30 - 22:30
  • wo 17 okt 2018
    20:30 - 22:30
    Bimhuis

Tijdens het Amsterdam Dance Event zoekt het Bimhuis i.s.m. The Rest is Noise de randen van dancemuziek op. Met zijn spirituele, hypnotiserende en veelzijdige werk is de Poolse klarinettist Wacław Zimpel de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de spannendste muzikanten van nu. Zijn muziek raakt aan minimal music, (free) jazz, improvisatie en elektronische muziek. Deze avond treed hij eerst solo op met een uiteenlopende verzameling instrumenten en daarna samen met zijn Indiase band Saagara.

Saagara is een supergroep van vier Indiase virtuozen en Zimpel. Hun geluid combineert eeuwenoude Indiase ragas en talas met Zimpels grenzeloze en genreloze aanpak. Het resultaat is een wilde spirituele cocktail. Het is één van de vele projecten van Zimpel, die de laatste jaren hoge ogen gooide met optredens op festivals als Unsound in Krakau en Rewire Festival in Den Haag. In het najaar 2018 verschijnt Zimpel’s tweede solo album, de opvolger van het veelgeprezen Lines uit 2016.


Na het concert draait Oceanic zijn favoriete platen.

Hypnotiserende, pulserende muziek van Pools multitalent

Uitvoerenden

Wacław Zimpel klarinet, khaen, elektronica

Saagara
Wacław Zimpel klarinet, fluiten
Ghatam Giridhar Udupa ghatam, konnakol, morsing
Mysore N. Karthik viool
Bharghava Halambi khanjira, mridangam
K Raja tavil


Oceanic
(DJ)

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring