Michael Schade + Malcolm Martineau

Die schöne Müllerin

Een indringende Schöne Müllerin 

Onderdeel van:
Grote Zangers

Michael Schade en Schuberts Die schöne Müllerin zijn al jaren een zeer goede combinatie. De opname die deze toptenor maakte met meesterbegeleider Malcolm Martineau wordt steevast genoemd als een van de beste. In Schuberts relaas gaat een jonge molenaarsleerling zó gebukt onder zijn onbeantwoorde liefde voor de molenaarsdochter dat hij uiteindelijk sterft. Schade en Martineau maken van hem een mooi en begrijpelijk mens van vlees en bloed. Een indringend recital.

De Canadese tenor Michael Schade heeft de afgelopen jaren vooral furore gemaakt in muziekstad Wenen. Zowel aan de Wiener Staatsoper als in de Musikverein is hij kind aan huis. De Oostenrijkse overheid benoemde hem in 2007 zelfs tot Kammersänger, de hoogste eer voor een vocalist. Zowel in de opera als in het lied is Schade met zijn krachtige tenor een zanger die de diepte zoekt en daarmee werkelijk weet te ontroeren.

Programma

19.30 uur / Grote Zaal / Voorprogramma

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Franz Schubert
Die schöne Müllerin

Uitvoerenden

Michael Schade tenor
Malcolm Martineau piano

Michael Schade (foto Harald Hoffmann)
Michael Schade (foto Harald Hoffmann)
Malcolm Martineau (foto KK Dundas)
Malcolm Martineau (foto KK Dundas)
Michael Schade (foto Harald Hoffmann)
Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring