Rubens Consort Kamermuziek Lab (foto Foppe Schut)
do 2 mei 2019 12:30 - 13:30

Rubens Consort Kamermuziek Lab

Lunchconcert i.s.m. Prinses Christina Concours
2 mei
12:30 - 13:30
  • do 2 mei 2019
    12:30 - 13:30
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Het Rubens Consort is een flexibel en eigentijds collectief van bevriende topmusici, met een gedeelde passie en specialisatie voor kamermuziek. Geworteld in de rijke samenspeltraditie en geraffineerde klankcultuur van het voormalige Rubens Quartet, vertolken de leden van het Consort in kleine en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis.

Ook op educatief terrein is het Rubens Consort actief, getuige de kamermuziekmodule The art of perception : the perception of art (workshops op middelbare scholen in het hele land) en het Rubens Consort Kamermuziek Lab, in samenwerking met het Prinses Christina Concours. De instrumenten van het Rubens Consort zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Tip: Combineer de lunchconcerten met een rondleiding door het gebouw, voorafgaand aan het concert. Of met een lunch in ons restaurant.

 Prachtige kennismaking

Programma

Antonio Vivaldi Sonate voor twee celli RV 40
Johannes Brahms Sextet opus 18

Uitvoerenden

Rubens Consort:
Sarah Kapustin viool
Roeland Jagers altviool
Sietse-Jan Weijenberg cello

Prinses Christina Concours – laureaten:

Pieternel Tils viool
Sedna Heitzman altviool
Theodoor Heyning cello

De concerten in het kader van het Kamermuziek Lab worden mogelijk gemaakt door o.a. Prins Bernhard Cultuurfonds (Constant van Gestel Fonds en Mimi Cohen-Trijbits Fonds), de Van den Berch van Heemstede Stichting, Gilles Hondius Foundation en Fentener van Vlissingen Fonds.

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring