Spr!tzl Tage 2018 (foto Lukas Wierzbowski)

Spr!tzl Finale 2018

I/O + Stopcontact + Teddy’s Last Ride
wo 4 jul 2018 19:30 - 23:00
wo 4 jul 2018
19:30 - 23:00
  • wo 4 jul 2018
    19:30 - 23:00
    Pauze 20:10
    Grote Zaal
    Geweest

Programma

I/O - re
Stopcontact Warm at Heart
Teddy’s Last Ride Through the valley

Uitvoerenden

I/O
Thanasis Deligiannis

Stopcontact

Akim Moiseenkov
Dave Wismeijer
Jelle Huiberts

Teddy’s Last Ride

Manuel Kiros Paolini
Milan Schudel
Agnese Fiocchi
Sonia Zwolska
Andy Smart
Sander Roux

Welkom in de onwaarschijnlijke wereld van Spr!tzl! Geef je over aan het werk van drie jonge dwaze kunstenmakers, laat je verbazen door hun nieuwe ideeën en kies je favoriet voor de publieksprijs van € 5000,-.


Dans, pop, een surrealistisch concert en alles er tussenin. Dat kun je verwachten van de drie Spr!tzl-makers die het afgelopen half jaar onder de hoede van Silbersee hun dwaze idee tot bloei brachten. Manuel Kiros Paolini, met zijn collectief Teddy’s Last Ride, Akim Moiseenkov & Dave Wismeijer met hun band Stopcontact en Thanasis Deligiannis met zijn groep I/O, werden door de Spr!tzl-jury geselecteerd uit zo’n 70 aanmeldingen. In een omgetoverde Grote Zaal van Muziekgebouw aan ’t IJ tonen zij nu hun prikkelende voorstellingen. Hun creatieve zoektocht stond onder mentorschap van Silbersee, maar nu is het aan jou: wie wint de publieksprijs?

I/O - re - (1st draft)

I/O neemt in re - (1st draft) het publiek mee naar een nachtbar in een afgelegen stad waar een herinnering ronddwaalt. Op de televisie speelt een band uit een ver verleden. Terwijl de tijd verder is gegaan, lijken de muzikanten van toen nog door te spelen. re- is een vervormde comeback van een herinnering en een surrealistisch concert in het hoofd van een zangeres.

Stopcontact – Warm at Heart

Warm at Heart is een absurdistische voorstelling over drie eenzame muzikanten die verzeild raken in een onverwacht klankenavontuur. Met elektronica, zelfgebouwde decors als instrumenten, hun lichaam en hun stem brengt de band Stopcontact (Akim Moiseenkov, Dave Wismeijer) een humoristisch verhaal over eenzaamheid en het terugvinden van je eigen geluid. Musique concrète meets Frank Sinatra.

Teddy’s Last Ride – Through the valley

Dans, muziek en videoprojectie komen samen in Through the valley, een onverwacht schouwspel, waarin de ethiek van de kijker bloot wordt gelegd. Drie outcasts ontmoeten elkaar in een donker sprookje waarin transgenders, drugsverslaafden en pedofielen hun verhaal vertellen.


Spr!tzl is een initiatief van Silbersee in samenwerking met Muziekgebouw aan ’t IJ en A-LAB. Silbersee signaleert met Spr!tzl beloftevol talent met een vernieuwend idee en biedt ondersteuning bij het realiseren daarvan. Doel is om de disciplines van de muziek en het theater nog verder uit te diepen, op te rekken en te verrijken. In de jaarlijkse Spr!tzl Finale presenteren de geselecteerde makers hun performances. Op 7 juli aanstaande wordt de lichting Spr!tzl-makers 2019 bekend gemaakt. Het resultaat van hun dwaze ideeën kun je zien tijdens de Spr!tzl Finale in juli volgend jaar. Voor meer informatie zie 
www.spritzl.com.


Let op: Vanwege een aangepaste opstelling in de Grote Zaal zijn er bij de eerste voorstelling van de Spr!tzl Finale zowel zit- als staanplaatsen. Deze voorstelling duurt ca. 30 minuten. Bezoekers die slecht ter been zijn krijgen voorrang op de zitplaatsen. Dit geldt alléén voor de eerste voorstelling. Bij de overige twee voorstellingen is er voor iedereen een zitplaats gegarandeerd.