Ests Kamerkoor (foto: Kaupo Kikkas)
do 20 feb 2020 20:15 - 21:35

Ests Filharmonisch Kamerkoor

Rachmaninov en Pärt
20 feb
20:15 - 21:35

Begin 2018 was het Ests Filharmonisch Kamerkoor te gast in het Muziekgebouw met muziek van Arvo Pärt en andere componisten uit Estland. Het liep storm en ook het extra concert was in korte tijd uitverkocht. Nu komen ze terug met op het programma de grootse Liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos van Rachmaninov, een hoogtepunt van de Slavische koorliteratuur. Uiteraard nemen de Esten ook muziek van Arvo Pärt mee.

De Chrysostomos-liturgie van Rachmaninov is minder bekend dan zijn Vespers. Dat is niet terecht. Wat een rijke klanken roept hij op met deze muziek die aanleunt tegen Russisch-orthodoxe gezangen. ‘Te mooi om bij te kunnen bidden’, was het oordeel uit kerkelijke hoek. Wie de rijke klanken kent van het Kerk-Slavisch en weet dat het Ests Kamerkoor een Gramophone Award 2018 ontving voor Nunc dimittis van Arvo Pärt, weet dat ook dit concert vermoedelijk ‘te mooi’ wordt.

Dit concert wordt live uitgezonden door de NTR op NPO Radio 4.

 Hoogtepunt van de Slavische koorliteratuur

Onderdeel van:
Koren
Highlights

Programma

Arvo Pärt Summa
Arvo Pärt Nunc dimittis
Sergej Rachmaninov Liturgie van de heilige Johannes Chrysostomos

Uitvoerenden

Ests Filharmonisch Kamerkoor
Kaspars Putniņš
dirigent

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring