De IJ-Salon
za 28 mrt 2020 14:15 - 16:30

De IJ-Salon

Brahms, Tokaj en paprika
28 mrt
14:15 - 16:30
  • za 28 mrt 2020
    14:15 - 16:30
    Grote Zaal

Johannes Brahms was niet helemaal wie hij lijkt te zijn. Onder het klassieke oppervlak van zijn werken sluimeren de pakkende ritmes en harmonieën van de Hongaarse volksmuziek. Een geheime liefde die in deze IJ-Salon volop naar buiten komt, met als speciale gasten de charismatische celliste Lidy Blijdorp en een virtuoze cimbalomspeler met een betoverende glimlach, Vasile Luca.

De Tokaj en de paprika uit de titel verwijzen naar de smaakmakers van Hongarije. Samen met klarinettist Arno Piters en andere musici van het Koninklijk Concertgebouworkest bouwen Blijdorp en Luca een karakteristiek programma rondom het prachtige Klarinetkwintet van Brahms. Sprankelende virtuositeit en snikkende melodieën wisselen elkaar in rap tempo af.

Mocht u er ook na de gebruikelijke toegiften nog geen genoeg van hebben: vandaag kunt u ook een huisconcert met deze topmusici winnen.


Brahms met Hongaarse pit

Onderdeel van:
De IJ-Salon

Programma

Johannes Brahms Klarinetkwintet
en andere werken

Uitvoerenden

Lidy Blijdorp cello
Vasile Luca cimbalom
Arno Piters klarinet
Musici van het Koninklijk Concertgebouworkest

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring