Laurens de Man (foto: Gisella Klein)
zo 19 jan 2020 11:00 - 12:00

Laurens de Man

Consonanze Stravaganti
19 jan
11:00 - 12:00

De jonge, prijswinnende organist Laurens de Man (1993) laat in zijn debuut op het 31-toons Fokker-orgel de buitengewone mogelijkheden van dit instrument horen. Hij speelt muziek van componisten die ‘de scherpe kantjes van de middentoonstemming opzochten'. Van de alleroudste orgelmuziek (14e eeuw) via een extravagante 17e-eeuwse Italiaan (Giovanni de Macque) tot onze tijd (Hans Koolmees). Een mooie uitdaging voor deze jonge, maar al zeer ervaren musicus.

Laurens de Man is hoofdorganist van de Janskerk in Utrecht en stagiair-organist van de Oudekerkgemeente in Amsterdam. Na zijn masterexamen orgel in 2016 (cum laude) zette hij zijn studie voort aan de Universität der Künste Berlin bij Leo van Doeselaar. Hij won belangrijke muziekprijzen als de eerste prijs en de publieksprijs van de International Martini Organ Competition in Groningen en de Sweelinck-Mullerprijs. Het oeuvre van Bach speelt een bijzondere rol in zijn activiteiten. Zo trad hij op bij het Bachfestival Dordrecht en speelde hij Bach in De Wereld Draait Door.

Kennismaking met jonge, prijswinnende organist

Onderdeel van:
Orgel!
Highlights

Programma

Werken van o.a. Johann Sebastian Bach, Hans Kox, Giovanni de Macque, Hans Koolmees

Uitvoerenden

Laurens de Man Fokker-orgel

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring