Vreemde streken (foto Michiel Spijkers)

Vreemde Streken (6+)

Oorkaan - Trio Diamanda
zo 16 feb 2020 13:30 - 14:20
zo 16 feb 2020
13:30 - 14:20
  • zo 16 feb 2020
    13:30 - 14:20
    Excl. pauzedrankje
    Grote Zaal

Programma

Muziek van Garth Knox en anderen

Uitvoerenden

Trio Diamanda:
Diamanda La Berge Dramm viool
Yanna Pelser altviool
Marcus van den Munckhof cello

Ook zonder op reis te gaan, kun je hele nieuwe werelden ontdekken. Namelijk in muziek! Wie goed luistert en altijd nieuwsgierig blijft, ontdekt in muziek altijd weer iets nieuws. Zo kom je er bijvoorbeeld achter hoe Ierse folk je anders leert luisteren naar de muziek van Bach, en andersom. In Vreemde streken gaan een violist, een altviolist en een cellist op zoek naar deze nieuwe muzikale werelden.

De jonge violiste Diamanda La Berge Dramm verovert de harten van ieder publiek waar ze voor speelt. Niet voor niets won ze in 2018 de Dutch Classical Talent-prijs. Ze werkt vaak samen met de Ierse componist Garth Knox, van wie in dit programma veel muziek klinkt. Diamanda en haar medemuzikanten verkennen als ware pioniers de grenzen van hun instrumenten en de wereld van de muziek.

Kijk Muziek!
Tussen de concerten door, kan je nóg meer in de muziek duiken met verschillende activiteiten. Ontdek de artiestenroute, word componist in een kwartier of maak zelf beeldende muziek. SoundLAB is geopend voor een kennismaking met de wonderlijkste muziekinstrumenten én 4’33 Grand Café is open voor taart, broodjes of iets te drinken.

Programma:

Beeldende muziek / Entreehal / 14:30 – 16:30 uur
Strijk je eigen instrument met Jantine en laat je fantasie los op een kleurrijke tekening.

SoundLAB / Atriumzaal (2e verdieping)
In SoundLAB kan je spelen met wonderlijke instrumenten zoals de Dato DUO, Toonpad, Formonium en de MODi, waarmee je samen met anderen een heel nieuw muziekstuk maakt. Tijdens de Kijk Muziekmiddag kun je gewoon even binnenlopen en de instrumenten uitproberen of meedoen aan een bliksemworkshop. Word componist in een kwartier!

14:45 uur: workshop 1
15:15 uur: workshop 2

Duur: ca. 15 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

 
Rondleiding Artiestenroute
Volg de Artiestenroute! Kom mee op een spannende rondleiding backstage in het Muziekgebouw en kom te weten waar musici inspelen en technici alles voorbereiden achter de schermen. Misschien ontmoet je wel een echte artiest! Iedereen mag mee!

14:45 uur: rondleiding 1
15:15 uur: rondleiding 2

(elk half uur)

Duur: ca. 20 minuten. We verzamelen in de Entreehal bij het verzamelpunt.

Peuterdeck (2-4 jaar)

Voor de allerkleinsten is er op Foyerdeck 3 bij de Kleine Zaal een muzikale speeltuin aangelegd met kussens die geluid maken en andere instrumentjes om te proberen.

Een muzikale ontdekkingstocht voor viool, altviool en cello

Diamanda La Berge Dramm
Diamanda La Berge Dramm (foto: Brendon Heinst)