Slagwerk Den Haag (foto: Gerrit Schreurs)

Drawings

Slagwerk Den Haag + Marc Vanrunxt
23 jan
20:15 - 22:00

De oude Grieken meenden al dat de kosmos muziek voortbracht. In 1967 kregen ze gelijk. Toen werd de eerste pulsar ontdekt: een ronddraaiende dode ster die een regelmatige puls uitzendt. De ontdekking inspireerde Gérard Grisey tot een meesterwerk voor slagwerkensemble, Le Noir de l’Étoile. Choreograaf Marc Vanrunxt kneedt het om tot een fascinerende ruimtetrip voor muziek en dans; componist/sonoloog Hugo Morales Murguía plaatst er nieuw werk tegenover.

Het geluid van een pulsar levert de puls van Grisey’s muziek, die de vier dansers van Kunst/Werk en de musici van Slagwerk Den Haag voortstuwt. De Mexicaan Morales Murguía, die in Nederland woont en werkt, vraagt in zijn antwoordcompositie voor vier slagwerkers om zonnepanelen en een roterend lichtbaken. Volgens Marc Vanrunxt is het programma Drawings opgebouwd rond contrasten: ‘Het hoorbare versus het onhoorbare; het zichtbare versus het onzichtbare; het waarneembare versus het nauwelijks waarneembare. Het is een duik in de kosmos, de ons omringende ruimte versus het onbereikbare’.

Pulserende ruimtetrip voor muziek en dans

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma:


Gérard Grisey
Le Noir de l’Étoile
Hugo Morales Murguía nieuw werk

Uitvoerenden

Slagwerk Den Haag:
Pepe Garcia
Joey Marijs
Fedor Teunisse
Gabriele Segantini
Antoine Josselin
Lodewijk Bles


Marc Vanrunxt choreografie
Fedor Teunisse muzikale leiding
Peter Savel, Nathan Ooms, Lise Vachon, Georgia Vardarou dans, choreografie
Marie-Anne Schotte artistiek advies
Koenraad Dedobbeleer scenografie
Stef Alleweireldt licht, techniek

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring