Nederlands Kamerorkest (foto: Ronald Knapp)
vr 14 feb 2020 20:15 - 22:00

Nederlands Kamerorkest + Dejan Lazić

Sjostakovitsj en Beethoven
14 feb
20:15 - 22:00
  • vr 14 feb 2020
    20:15 - 22:00
    Grote Zaal

‘Je bent jong en je wilt wat’, geldt voor menig aanstormend componist. De Serenade voor 13 blazers schreef Richard Strauss op zijn zeventiende. Sjostakovitsj Tweede pianoconcert, een hartverscheurend meesterwerk, schreef hij voor zijn zoon die er als pianist mee afstudeerde. Beethovens Zevende symfonie is een uiterst zonnig werk, dat schitterend past bij het gedreven temperament van orkestleider Gordan Nikolić.

De in Amsterdam woonachtige Kroaat Dejan Lazić is een pianovirtuoos van formaat en al jaren vaste gast van het Nederlands Kamerorkest. De solopartij van Sjostakovitsj’ pianoconcert is hem wel toevertrouwd. Lazić is ook componist, een discipline die voor hem hand in hand gaat met spelen: ‘Als pianist probeer ik me voor te stellen wat een componist bij een stuk heeft gedacht en gevoeld. Als je zelf componeert, is het makkelijker in de gedachtewereld van een componist te duiken.’
 

Hartverscheurende en zonnige meesterwerken

Programma

Richard Strauss Serenade
Dmitri Sjostakovitsj Pianoconcert nr. 2
Ludwig van Beethoven Symfonie nr. 7

Uitvoerenden

Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić
leiding en viool
Dejan Lazić piano

Cookies op muziekgebouw.nl
Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies. Als u verder gaat op onze website, gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.
Meer informatie leest u in onze privacyverklaring